Οικοδομήσιμο οικόπεδο προς Πώληση

ΛεύκτροςΠύργος 24022
  • € 70.000
  • 1.620
Περιγραφή
Πωλείται γη έκτασης 1620τ.μ. στο Νεοχώρι, με άδεια οικοδομής κατοικίας 100τ.μ. Τοπογραφικά εμβληματικό, σε ένα βολικό τριγωνικό σχήμα, αυτή η επενδυτική ευκαιρία είναι έτοιμη για αποπεράτωση στην περίπτωση που αρέσει το ήδη υπάρχον σχέδιο κατοικίας.

Το Νεοχώρι αποτελεί Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Δυτικής Μάνης, μαζί με τον οικισμό Λεύκτρο και τη παραλιακή Στούπα. Βρίσκεται τρία χιλιόμετρα από τη διασταύρωση του επαρχιακού δρόμου Καλαμάτα – Αρεόπολη στο ύψος της Στούπας και είναι αμφιθεατρικά κτισμένο πάνω σε λόφο σε υψόμετρο 200 μέτρων. Είναι από τους νέους οικισμούς της Μάνης που δημιουργήθηκε στο τέλος του 17ου αιώνα (1680 περίπου) όταν η Βενετσιάνικη διοίκηση της περιοχής θέλησε να εποικήσει το χώρο μεταφέροντος κατοίκους από νοτιότερα χωριά, για να καλύψει το πληθυσμιακό κενό. Αυτοί εγκαταστάθηκαν και κατασκεύασαν σπίτια οπό υλικά που λήφθηκαν από την κατεδαφισμένη ακρόπολη του κάστρου του Λεύκτρου. Η αρχαία ονομασία της περιοχής ήταν Λεύκτρα, που προέρχεται από το γιο του Περιήρη, Λεύκιππo.

Λίγες πληροφορίες ακόμα για αυτήν την επενδυτική ευκαιρία.
Με έκταση που απλώνεται σε 1620 τετραγωνικά μέτρα, η τιμή οικοπέδου με τέτοια πανοραμική, νοτιοδυτική θέα, είναι πραγματικά προσφορά, ειδικά εάν κάποιος αναλογιστεί ότι η τιμή περιλαμβάνει και την υπάρχουσα οικοδομική άδεια για κατοικία 100 τετραγωνικών μέτρων.

Τοποθετημένο πάνω σε λόφο και όντας επικλινές, δίνει στους ενδιαφερόμενους αγοραστές περιθώρια ανεμπόδιστης, πανοραμικής θέας. Η κλίση του εδάφους είναι τέτοια που δεν επιτρέπει σε κανέναν να μπλοκάρει την ορατότητα και την θέα ενός μελλοντικού μπαλκονιού αλλά ούτε πρόκειται να ενοχλεί ή να μπλοκάρει την θέα υπάρχουσας κατοικίας.
Χαρακτηριστικά
Κωδικός και Ημ/νία αγγελίας
20 10 045 - 29/04/2024
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Οικοδομήσιμο οικόπεδο
εμβαδό
1.620 m²
Πρόσβαση στον δρόμο/δικαίωμα διέλευσης
Σε χωματόδρομο
άλλα χαρακτηριστικά
Προσανατολισμός νότος, ανατολή
Έξοδα
τιμή
€ 70.000
Virtual tour
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή