Πολυκατοικία - Κτίριο προς Πώληση

Λεωφ. Πατησίων - Λεωφ. Αχαρνών
  • € 250.000
  • 249
Περιγραφή
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Προσφέρεται προς πώληση Διατηρητέο Νεοκλασικό Κτήριο. Το εσωτερικό του Νεοκλασικού κτηρίου έχει υποστεί σοβαρές ζημιές κατά την διάρκεια πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε πρότερο χρόνο . Το κέλυφος είναι Εκλεκτικής Αρχιτεκτονικής με επιρροές από την Art-Deco, της εποχής του μεσοπολέμου και βρίσκεται στον Δήμο Αθηναίων. Χρόνος Κατασκευής 1920-1929. Το κτήριο έχει αξιόλογα αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά στοιχεία με συμμετρικές διατάξεις μορφολογικών αξόνων στην όψη του. Εξωτερικά επιχρισμένο με οριζόντιες ψευδολιθικές χαράξεις με βαθύς αρμούς. Χαρακτηριστικό σφυρήλατο κιγκλίδωμα εποχής μεσοπολέμου στα μπαλκόνια ισογείου και ορόφου. Μεταξύ ανοιγμάτων, ενιαίοι και (στους δύο ορόφους) "πεσσοί" από τραβηχτά με επίκρανα. Επίστεψη γείσο με ακροκέραμα. Ξύλινη νεοκλασικού σχεδίου πόρτα με ψηλό φεγγίτη. Υφίσταται επί της πρόσοψης του κεντρικού δρόμου επί πλέον μεταλλική πλάγια (είσοδος) για το ισόγειο. Η ανακατασκευή και αναπαλαίωση του, μπορεί να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τον πολεοδομικό κανονισμό, καθώς διατηρητέο είναι μόνο το κέλυφος του (εξωτερική όψη), με την δημιουργία ενός νέου ανεξάρτητου φέροντα σκελετού από οπλισμένο σκυρόδεμα ο οποίος θα εξασφαλίσει ελεύθερες από δομικά στοιχεία κατόψεις και την απαιτούμενη ευελιξία ως προς τις νέες διατάξεις. Η συνοχή του υπάρχοντος διατηρητέου κελύφους του κτιρίου θα αποκατασταθεί με τσιμεντενέσεις και μανδύα από εκτοξευόμενο σκυρόδεμα στην εσωτερική πλευρά του κτιρίου έτσι ώστε να μην αλλοιωθεί ο αρχιτεκτονικός διάκοσμος των όψεων. Πιθανόν στην τελική σύγχρονη κτηριακή προσθήκη να υπάρχει δυνατότητα καθ’ ύψος προσθήκης ορόφων σύμφωνα με πολεοδομικό κανονισμό και την προσαρμοσμένη αρχιτεκτονική μελέτη λαμβάνοντας υπόψη τις λειτουργικές σύγχρονες ανάγκες για τους χρήστες. Πρόσοψη 11 μέτρα με Βορινό Προσανατολισμό. Δυνατότητα πρόσβασης στο ακίνητο και από πίσω λειτουργικό δρόμο. Στον ακάλυπτο χώρο υφίσταται πλούσια βλάστηση και φυτά. Διέπετε από τους περιοριστικούς όρους περί διατηρητέων, όπως αυτοί περιγράφονται στο ΦΕΚ για το συγκεκριμένο κτήριο. Επιφάνεια οικοπέδου 248,21 τ.μ. άρτιο και οικοδομήσιμο με ΣΔ= 4,2. ( η αρχική φωτογραφία δείχνει το κτήριο στην αρχική του μορφή)
Το ακίνητο βρίσκεται δίπλα σε όλες τις βαθμίδες πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Καλύπτεται από όλα τα ΜΜΜ και δίπλα σε όλες τις κεντρικές οδικές αρτηρίες. Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν όλες οι τράπεζες, πολυκαταστήματα, μεγάλα S/M, πλατείες και άλση.
Σημ: Το ακίνητο είναι αποκλειστικότητα του γραφείου μας. Το γραφείο μας είναι μέλος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Ε.Α.) με αριθμό Γ.Ε.Μ.Η. 061978303000, μέλος του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθηνών Αττικής (Σ.Μ.Α.Σ.Α.Α.) με Α.Μ. 6697 και λειτουργεί σύμφωνα με τις υποχρεώσεις και τους κανόνες δεοντολογίας των Μεσιτών. Εμπιστευθείτε και Συνεργαστείτε με Νόμιμα Μεσιτικά Γραφεία, ζητώντας να σας επιδείξουν το ΓΕΜΗ ή την επαγγελματική τους ταυτότητα, βγαίνοντας πάντα ωφελημένοι και ενημερωμένοι.
Για παρουσίαση και επίσκεψη στο ακίνητο, καλέστε για ραντεβού στα τηλέφωνα
6948062913 – 2105319737 - 210598 540 Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες 10:00 - 21:00 και Σάββατο 10:00 – 14:00.
Για την υπόδειξη του ακινήτου και την υπογραφή Εντολής Υπόδειξης, είναι απαραίτητη η επίδειξη της Α.Δ.Τ. & του Α.Φ.Μ. σας, σύμφωνα με τον Νόμο περί μεσιτών (Ν.4072/11-4-2012 ΦΕΚ 86) .
Τα κείμενα και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του γραφείου μας. Απαγορεύεται, η αντιγραφή η αναπαραγωγή και η αναδημοσίευση τους, επιφυλασσόμενοι παντός νόμιμου δικαιώματός μας. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων (GDPR), πρόσωπα, εικόνες και άλλα προσωπικά δεδομένα είτε έχουν διαγραφεί είτε έχουν αλλοιωθεί. (Κάποιες φωτογραφίες είναι με ευρυγώνιο φακό και πιθανόν να διαφοροποιούν τις διαστάσεις των χώρων)
Περισσότερες πληροφορίες για το ακίνητο στο site μας www.lazaridisakinita.gr
Χαρακτηριστικά
Κωδικός και Ημ/νία αγγελίας
VLSdiat250 - 13/01/2024
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Κτίριο
εμβαδό
249 m²
συνολικοί όροφοι κτιρίου
3 όροφοι
άλλα χαρακτηριστικά
Εξωτερική έκθεση
Προσανατολισμός βορράς
Έξοδα
τιμή
€ 250.000
Ενεργειακή απόδοση
Έτος κατασκευής
1929
κατάσταση
Χρήζει ανακαίνισης
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή