Ρετιρέ Χρήζει ανακαίνισης, 127 τμ, Αγ. Μελετίου - Πλ. Βικτωρίας - Μάρνη, Λεωφ. Πατησίων - Λεωφ. Αχαρνών

Λεωφ. Πατησίων - Λεωφ. Αχαρνών
  • € 130.000
  • 3
  • 127
  • 1
  • 4
  • Όχι
Περιγραφή
Διαμέρισμα τετάρτου (τελευταίου) ορόφου, διαμπερές, φωτεινό, πρόσοψης, σε κτίριο 4όροφο, δείγμα μοντέρνου εκλεκτικισμού της δεκαετίας του '50.
Τα διαμερίσματα αυτής της περιόδου απέπνεαν αρχοντιά, ήταν ευρύχωρα, ψηλοτάβανα και διέθεταν όλες τις σύγχρονες ανέσεις, απαλλαγμένα από τον διακοσμητικό μανιερισμό και τα ανήσυχα μοτίβα της προηγούμενης περιόδου. Ενώ ακριβώς δίπλα στο συγκεκριμμένο κτίριο βρίσκεται η ιστορική "Στοά Μπρόντγουαιη", που αναμένεται ανάπλασή της.
Η διαρρύθμιση είναι καλή, με μεγάλο χώρο υποδοχής, που τον διαδέχεται, αφενός, ενιαίος χώρος σαλοτραπεζαρίας και δωμάτιο συνδεόμενο με αυτούς, προοριζόμενο για κάθε χρήση, επίσης στην πρόσοψη, με μπαλκονόπορτες και παράθυρα. Χώροι φωτεινοί, με πρόσβαση στο μπαλκόνι της πρόσοψης, που εκτείνεται σε όλο της το μήκος.
Σε αυτούς τους χώρους, μπορούν να διαμορφωθούν δύο ακόμα ανεξάρτητα υπνοδωμάτια και καθιστικό, όπως ήταν στην πρωταρχική κάτοψη του διαμερίσματος.
Το μπάνιο με υπερκείμενο πατάρι- εξυπηρετεί με παράθυρο για αερισμό και φυσικό φως.
Στο πίσω μέρος του διαμερίσματος, μετά από προθάλαμο (οφφίς) με ένα δεύτερο πατάρι, η ευρύχωρη φωτεινή κουζίνα, με πόρτα προς τη σκάλα υπηρεσίας, με παράθυρο, ενώ στη συνέχεια υπάρχει βοηθητικός χώρος, δωμάτιο υπηρεσίας, με παράθυρο και αυτό. Αυτά τα παράθυρα βλέπουν προς την αυλή-κήπο όπου δεσπόζει ένα επιβλητικό πολλών δεκαετιών δένδρο, που ξεπερνά το ύψος του κτιρίου.
Πρόκειται για σοβαρής κατασκευής ανθεκτικό κτίριο ώστε το διαμέρισμα μετά από ανάλογη ανακαίνιση να μπορεί ν΄αναδείξει τον αστικό του χαρακτήρα (επιφανή μέλη της αθηναϊκής κοινωνίας διέμεναν στην πολυκατοικία και στη γύρω περιοχή).
Ήδη έχει αρχίσει η ανακαίνιση διαμερισμάτων στο κτίριο, που έχουν αγοραστεί πρόσφατα, οπότε η αξιοποίηση τους στο εγγύς μέλλον είναι βέβαιη.
Η περιοχή διαθέτει εμπορικά καταστήματα, επώνυμες μπουτίκ, τράπεζες, κέντρα αισθητικής, σχολεία, σούπερμάρκετ, καφέ, εστιατόρια, θέατρα, κινηματογράφους, χώρους στάθμευσης κλπ.
Βρίσκεται ένα βήμα από την δημοφιλή Φωκίωνος Νέγρη και την πλατεία Αγίου Γεωργίου ενώ το Πεδίον του Άρεως (Πάρκο) συναντά κανείς τρία τετράγωνα παρακάτω.
Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών απέχει 10' με τα πόδια ενώ στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και στην συνέχεια στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο φθάνει κανείς στα επόμενα 10΄ και 15΄ αντιστοίχως.
Η πρόσβαση σε μαζικά μέσα μεταφοράς είναι άμεση, δεδομένου ότι είναι πολύ κοντά στην ιστορική λεωφόρο Πατησίων, έναν από τους κυριώτερους οδικούς άξονες της Αθήνας (μήκους 4,5 χλμ), με φόντο τον Παρθενώνα.

Περισσότερα ακίνητα στο www.mestate.gr
Πληροφορίες
άλλα χαρακτηριστικά
Εξωτερική έκθεση
Μπαλκόνι
Χαρακτηριστικά
Κωδικός και Ημ/νία αγγελίας
300-10 - 12/01/2024
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Ρετιρέ
εμβαδό
127 m²
δωμάτια
3 (2 υπνοδωμάτια, 1 άλλο), 1 μπάνιο
όροφος
4° όροφος
άλλα χαρακτηριστικά
Εξωτερική έκθεση
Μπαλκόνι
Έξοδα
τιμή
€ 130.000
Ενεργειακή απόδοση
Έτος κατασκευής
1947
κατάσταση
Χρήζει ανακαίνισης
Ενεργειακή κατηγορία
Η
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή