Δυάρι Λεωφ. Πατησίων - Λεωφ. Αχαρνών, Πλατεία Αμερικής, Λεωφ. Πατησίων - Λεωφ. Αχαρνών

Λεωφ. Πατησίων - Λεωφ. ΑχαρνώνΛεωφ. Πατησίων - Λεωφ. Αχαρνών
  • € 180.000
  • 4
  • 113
  • 2
  • 4
  • Ναι
Περιγραφή
Λεωφ. Πατησίων - Λεωφ. Αχαρνών - Πλατεία Αμερικής, διατίθεται προς πώληση μοναδικής αισθητικής διαμέρισμα, συνολικής επιφανείας 118 τμ, στον 4ο όροφο εξαώροφης πολυκατοικίας με ανελκυστήρα, χτισμένης στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Η πολυκατοικία είναι ένα από εκείνα τα αντιπροσωπευτικά κτίρια της εποχής της, που έκαναν την Πλατεία Αμερικής μια από τις περιζήτητες γειτονιές όπου αναζητούσε κατοικία εκείνη την περίοδο η μπουρζουαζία των Αθηνών. Με τα λευκά μάρμαρα Διονύσου να βρίσκονται σε αφθονία σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους της ακόμα και στην κουπαστή του κλιμακοστάσιου, τα δύο ασανσέρ, εκ των οποίων το ένα της υπηρεσίας να φθάνει από το υπόγειο στην ταράτσα, την πολύ ωραία είσοδο (που πρόσφατα ανακαινίστηκε με μοντέρνα υλικά διατηρώντας όμως την αρχική της αισθητική) και το θυρωρείο της η πολυκατοικία διατηρεί αγέρωχη την αίγλη του παρελθόντος. Η είσοδος της πολυκατοικίας είναι επί της λεωφόρου Πατησίων, το διαμέρισμα όμως βλέπει σε κάθετο δρόμο και ως εκ τούτου δεν έχει φασαρία.

Το διαμέρισμα αποτελείται από 2 χωλλ εισόδου, το ένα εκ των οποίων είναι ιδιαίτερα ευρύχωρο, 2 υπνοδωμάτια, σαλόνι, ξεχωριστή τραπεζαρία, κουζίνα, 2 υπνοδωμάτια, μπάνιο, WC και έχει ως παρακολούθημα μια αποθήκη συνολικής επιφανείας 3 τμ στο υπόγειο. Ανακαινίστηκε το 2004 ριζικά, κρατώντας όμως τον αρχικό χαρακτήρα του διαμερίσματος ως μια αστική κατοικία της δεκαετίας του 1960. Η διαρρύθμισή του είναι τέτοια που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως επαγγελματικός χώρος και κατοικία, καθώς έχει ξεχωριστή είσοδο από το χωλλ για τα δωμάτια διανυκτέρευσης και το μπάνιο, τα οποία έχουν πρόσβαση σε μικρό μπαλκονάκι που βλέπει στον περιποιημένο ακάλυπτο της πολυκατοικίας. Από την ανακαίνιση προέκυψε ένα διαμέρισμα που από τη μια μεριά καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες, από την άλλη όμως διατηρεί και φωτίζει την αισθητική της δεκαετίας του 1960. Ο γύψινος διάκοσμος ακόμα και στο ταβάνι της κουζίνας, οι κρυφοί φωτισμοί, τα καλογυαλισμένα δρύινα πατώματα ψαροκόκαλο, η μαρμάρινη κάσα της πόρτας του χωλλ εισόδου, το μαύρο μάρμαρο στην κουζίνα, αλλά ακόμα και το ιταλικό πλαστικό χρώμα με το οποίο έχουν βαφτεί οι τοίχοι και τα ταβάνια, το οποίο δίνει ως αποτέλεσμα γυαλιστερό φινίρισμα, τα αλουμίνια με το καφέ χρώμα τους που δίνουν τη ζεστασιά του ξύλου, αλλά και το μπάνιο με τα εντοιχισμένα ραφάκια, αλλά και την ψευδοροφή- θόλο με τον κρυφό φωτισμό. Δυστυχώς, επειδή οι ιδιοκτήτες είναι σε διαδικασία μετακόμισης, όλα αυτά τα στοιχεία που έκαναν εμάς να αγαπήσουμε και να ξεχωρίσουμε το συγκεκριμένο ακίνητο δεν μπόρεσαν να αποτυπωθούν με το φωτογραφικό μας φακό.

Επιπλέον χαρακτηριστικά: πόρτα ασφαλείας, κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια, κεντρική θέρμανση φυσικού αερίου, κλιματισμός, αποθήκη 3 τμ στο υπόγειο.

Ενεργειακό Πιστοποιητικό: Υπό Έκδοση

Απόσταση Από:
Πλατεία Αμερικής: 100 μ
Φωκίωνος Νέγρη: 300 μ
Πεζόδρομος Αγίας Ζώνης: 550 μ
Πλατεία Κυψέλης: 700 μ
Πλατεία Αγίου Γεωργίου: 800 μ
Πεδίον Άρεως: 1,1 χλμ
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: 1,2 χλμ

Τιμή: 180.000€ (Η μεσιτική αμοιβή ανέρχεται στα 2% επί της τιμής πώλησης, πλέον 24% Φ.Π.Α)
Χαρακτηριστικά
Κωδικός και Ημ/νία αγγελίας
847817 - 11/03/2024
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Διαμέρισμα
εμβαδό
113 m²
δωμάτια
4 (2 υπνοδωμάτια, 2 άλλα), 2 μπάνια
όροφος
4° όροφος, με ανσασέρ, με πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες
άλλα χαρακτηριστικά
Πόρτα ασφαλείας
Εξωτερική έκθεση
Μπαλκόνι
Εξωτερικά πλαίσια διπλό τζάμι / αλουμίνιο
Έξοδα
τιμή
€ 180.000
Ενεργειακή απόδοση
Έτος κατασκευής
1960
θέρμανση
Κεντρική, τροφοδοσία φυσικό αέριο
ενεργειακή πιστοποίηση
Εκκρεμεί πιστοποίηση
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή